Seminarji & delavnice

Joga oddih z Blažem Bertoncljem, 12.-14.april 2019 na Krku

Joga oddih z Blažem Bertoncljem, 12.-14.april 2019 na Krku

PARINAMA JOGA ODDIH 

z Blažem Bertoncljem

''Iz Teme v Svetlobo''


12.-14. april 2019 na otoku Krk, Hrvaška


Uporaba subtilnih tehnik joge v procesu osebne preobrazbe.


V večini splošnih ur joge se danes izvaja predvsem fizičen aspekt (hatha) joge. Bistveno manj pa je pozna in dejansko tudi izvajan njen bolj subtilen del, ki vključuje uporabo diha, energijskih tehnik (muder, band in njase), ter bhavane (vizualizacije), uporabe zvoka (mantre) in meditacije.


Na oddihu, ki smo ga poimenovali „Iz teme v svetlobo“ se bomo poleg jutranje prebuditve telesa z joga asanami in somatiko osredotočili na teoretično spoznavanje in praktično uporabo bolj subtilnih tehnik joge. Tako kot fizične tehnike joge (položaji in gibanje) lahko tudi tovrstna praksa, na katero se danes pogosto pozabi, pomaga izboljšati fizično zdravje, predvsem pa učinkovito pomaga prebuditi človeški potencial pozitivne (notranje) spremembe. Tu mislimo na notranji proces, kjer preidemo iz stanja nemirnega in nejasnega uma v stanje večje jasnosti in usmerjene pozornosti. Ali kot to imenujejo stari teksti, iz stanja teme v svetlobo.


Dovolite si, da vaše počutje in osebni razvoj postane vaša prioriteta. To ni sebično, to je nujno potrebno, za naše ravnovesje in zdravje!Lokacija: otok Krk, Hrvaška

Program vodi: Blaž Bertoncelj, multidisciplinarni in mednarodni učitelj z več kot dvajset letnimi izkušnjami pri poučevanju. Blaž je v Sloveniji začetnik poučevanja sodobne joge in somatike v slovenskem prostoru in edini mednarodno certificirani joga terapevt v Sloveniji (pri zvezi IYTA).


Cena oddiha: 

240 € (dvoposteljna soba)

260 € (enoposteljna soba)

(cena velja na osebo; v ceno je vključen celoten program oddiha in 2x nočitev v enoposteljni ali dvoposteljni sobi s polpenzionom v hotelu Blue Waves Resort)


Namestitev: Blue Waves Resort (udobne, lepo opremljene sobe; brezplačna uporaba notranjega bazena in jacuzzija ter dveh zunanjih bazenov; ob doplačilu možen obisk savne in SPA storitev).


Obvezna predhodna prijava na mail parinama.center@gmail.com ali telefon 030 66 55 44.

 

Mesečna regenerativna joga RELAX & RENEW

Mesečna regenerativna joga RELAX & RENEW

Regenerativna joga je naravno zdravilo proti stresu! Tako piše Judith Lasater Hanson, učiteljica joge in utemeljiteljica metode RELAX AND RENEW, v svoji knjigi z enakim naslovom.

Priložnost za srečanje s seboj

Živimo v svetu, ki je usmerjen v veliko aktivnost in nenehne ter hitre spremembe. Vrednota je delovanje in zunanja uspešnost, zato si pogosto ne vzamemo dovolj časa za sprostitev in umiritev. Regenerativna joga je poseben pristop v jogi, ki nas spodbuja k večji umiritvi in globinski sprostitvi. Posebnost vadbe je v tem, da ostajamo v joga asanah dlje časa, podprti z različnimi pripomočki.

Regenerativna joga nas uči, da se odpremo samemu sebi, svoji energiji in življenju.

Priporočamo vsakomur!


v Parinama joga centru, Cesta na Brdo 85

Srečanja vodi Céline Louis.

DATUMI NOVEMBER/DECEMBER 2018:
- Nedelja, 4. november 2018 / 19:00-20:30
- Nedelja, 18. november 2018 / 19:00-20:30
- Nedelja, 2. december 2018 / 19:00-20:30

Obvezna predhodna prijava na parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.
 

Cena: 16 EUR
3-urni Seminar: Optimalno dihanje in udžaji pranajama

3-urni Seminar: Optimalno dihanje in udžaji pranajama

Danes obstaja veliko zmede in nejasnosti glede dihanja. Podobno kot se pogosto omenja pravilno držo telesa, se na isti način govori tudi o dihanju.

V resnici ne obstaja nekaj takega kot je pravilno dihanje. Obstaja le optimalno dihanje. Ki je prilagojeno življenjski situaciji, v kateri trenutno smo.

Način, ritem in globina dihanja se spreminja glede na dinamične in neprestano se spreminjajoče potrebe našega telesa in uma. Lahko verjamete dogmam tradicionalne joge, da je »potrebno« dihati trostopenjsko. Vedno od spodaj navzgor. Lahko tudi verjamete učenju velikega učitelja joge Krishnamacharye, ki je pogosto učil ravno obratno. Vdih morate vedno narediti od zgoraj navzdol. Za večjo verodostojnost takšne teorije se je celo skliceval na učenja starega indijskega teksta Bhagavad Gite, ki v enem delu opisuje premik energije v odnosu na prano in apano.

Lahko pa začenjate tudi bolj poslušati in zaupati svoji somatski inteligenci. Večkrat ko neposredno čutite, poslušate in upoštevate avtentične potrebe svojega telesa in uma, bolj boste znali dihati naravno in optimalno. To je edino resnično zdravo in učinkovito dihanje, ki bo koristilo tako potrebam vaših telesnih celic po kisiku, kot tudi vašemu živčnemu sistemu. Dihanje namreč nima zgolj biološke, temveč tudi psihološko funkcijo. Dihanje je edina funkcija avtonomnega živčevja, na katerega lahko vsi zelo hitro vplivamo. Vedeti pa moramo, da različna notranja psihološka stanja, misli in čustva, vplivajo na ritem in način dihanja.

Na triurnem seminarju Optimalno dihanje in udžaji pranajama boste
spoznali:
  • Različne pristope, ki vodijo v izboljšanje zavedanja telesa.
  • Tehnike gibanja telesa in različne postavitve telesa (regenerativne položaje), ter delo v parih, ki bodo izboljšali funkcijo dihanja.
  • Izbrane joga asane, ki omogočajo boljšo kvaliteto vdiha in izdiha.
  • Učenje osnovne tehnike jogijske pranajame (dihalne in energijske tehnike) udžaji diha in njene variacije.

Termin: sreda, 16.1.2019, od 17:00 do 20:00 v Parinama centru
Cena: 60 EUR

Program vodi Blaž Bertoncelj, učitelj joge in somatike, joga in biofeedback terapevt.
Trajanje: 16. januar 2019; 17:00-20:00Cena: 60 €