Parinama somatika

''Enostavne in učinkovite vaje za bolj lahkotno telo in boljše samozavedanje''

Program ''Parinama somatika''

Somatika je splošno ime za različne pristope, katere lahko razumemo kot zahodna oblika joge. Skupno različnim šolam somatike je učenje zavestnega gibanja in dihanja, odkrivanje zdravih, funkcionalnih in nenasilnih načinov gibanja ter kultiviranje bolj intimnega odnosa s svojim telesom.

 

V Parinama somatiki integriramo različne tehnike in metode, ki izhajajo iz treh pomembnih in uveljavljenih šol somatike: Feldenkrais metode, Hanna somatike in BMC (body mind centering) metode.  V našem pristopu smo primarno osredotočeni na centralno ogrodje našega mišično-skeletnega sistema, ki je hrbtenica. Velik poudarek je tudi na specifičnem načinu izvajanja tehnik, s katerimi želimo izboljšati zdravje avtonomnega živčnega sistema in okrepiti samozavedanje. Naučili vas bomo tehnike nevromišične integracije, s katerimi si lahko pomagate sami izboljšati vsakdanje gibalne vzorce, držo telesa in način, kako uporabljate samega sebe.

 

Kaj je rezultat tovrstnih vaj? Bolj lahkotno in vitalno telo, jasen in umirjen um in s tem boljši stik z različnimi deli samega sebe. Vse to je možno doseči takrat, ko razvijemo večjo sposobnost spreminjanja svojih gibalnih in dihalnih vzorcev. 

Prijava

Prijave sprejemamo na parinama.center@gmail.com ali 030 66 55 44.

PROGRAMU SE LAHKO PRIDRUŽITE KADARKOLI MED LETOM.

Učitelji

Blaž Bertoncelj

Blaž Bertoncelj

je mednarodni učitelj joge, somatski gibalni pedagog (SME) in joga terapevt, ki se že več kot dvajset let posveča študiju in raziskovanju celostnega in avtentičnega pristopa do joge. Opravil je več kot 5.000 ur mednarodnega študija s področja somatike, tradicionalne in sodobne joge, anatomije, masaže (manualna terapija in tajska masaža) in bio feedabacka. Poučuje v svojih joga centrih Devi in Parinama v Ljubljani, kjer vodi šolo za bodoče učitelje joge, splošne tečaje joge, program Zdrava hrbtenica (Parinama somatika), program Dihanje in pranajama, trening obvladovanja stresa in jogo za zdravo hrbtenico.